غذاهایی کامل برای سرماخوردگی

دکتر علی اکبر سهیلی آزاد با بیان اینکه بعضی افرادی که دچار بیماریهای عفونی از قبیل سرماخوردگی میشوند ممکن است دچار سوءتغذیه نیز باشند، اظهار داشت: آب و هوا نقش بسیار مهمی در شکل گیری این بیماری ها دارد بهطوریکه در فصل سرما بدن با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی میخواهد دمای خود را با محیط سازگار کند.
وی سرما را عامل تحریک غده هیپوتالاموس در مغز دانست و گفت: با تحریک این غده، دو هورمون از تیروئید به داخل جریان خون ترشح و به تمام سلولهای بدن انتقال مییابند که سبب نفوذ مولکولهای انرژی زا مثل گلوکز و اسیدهای چرب به داخل سلولها میشوند که با سوختن آنها بدن گرمای مورد نیاز خود را برای مقابله با سرما به دست میآورد و به این ترتیب در فصل زمستان بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه مواد مغذی از دست رفته به دلیل سرماخوردگی باید از طریق یک برنامه غذایی متعادل تامین شوند، اظهار کرد: مصرف سوپ و آش در این دوران میتواند مقدار آب زیادی که بدن از دست داده را تامین کند و همچنین این غذاها به دلیل داشتن غلات و حبوبات مواد مغذی مثل ویتامینهای گروه ب، نیاسین و اسید فولیک را در بدن افزایش میدهند و با داشتن نمک، سدیم و پتاسیم را به بدن برمیگردانند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بیش از 100 ویروس در ایجاد سرماخوردگی نقش دارند، گفت: در این بیماری که ویروسهای مختلف عامل آن هستند معمولا درجه تب پایین ولی در مورد ویروس آنفلوانزا میزان تب به مراتب بالاتر است و حتی احتمال رسیدن تب به بیش از 38 درجه نیز وجود دارد. وی ادامه داد: بالا رفتن درجه تب موجب از دست دادن بیش از حد مواد قندی و آب به همراه مواد مغذی میشود بهطوریکه اگر تب و عفونت بیش از یک هفته طول بکشد با توجه به سوخت و ساز بالا که معمولا همراه با اسهال و استفراغ و بیاشتهایی است فرد بهشدت دچار کاهش وزن میشود.
این متخصص در پایان با اشاره به اهمیت مصرف ویتامین A درکودکان زیر 5 سال خاطرنشان کرد: سالانه تعداد زیادی از این کودکان در کشورهای در حال توسعه به علت کمبود ویتامین A به راحتی دچار بیماریهای عفونی از قبیل اسهال، استفراغ، عفونت دستگاه تنفسی و سرخک میشوند و جان خود را از دست میدهند.
نظرات شما عزیزان: